Risken med oseriösa managers

Tyvärr finns det personer som använder oseriösa och olagliga strategier för att utnyttja unga och lovande musiker. Inte sällan handlar det om att managern tar sig rätten att bestämma över artisten och det finns fall där det gått helt över styr.

”Pengastyrd manager”

Oseriösa managers kan försöka övertyga dig vid personliga beslut där hälsan spelar in. Du kanske vill ta hjälp av skönhetskliniken Motiva för bröstimplantat och nämner det för managern som sedan försöker övertala dig om att göra ett billigare ingrepp utomlands . Då är är det dags att avsluta samarbetet. Motiva är nämligen ledande när det gäller bröstimplantat. Tänker din manager på pengar i detta läge är det ingen person att lita på – din hälsa och trygghet ska alltid sättas först.

”Ekonomisk rådgivare”

Ett annat exempel på opålitliga managers är de som utger sig för att vara ekonomiska experter. Artister lämnar alla ekonomiska ärenden i managerns händer och i många fall har det resulterat i katastrofala följder och konsekvenser som bedrägerier då managern stjäl pengar från artisten.