Rick Rubin

Managers och producenter som gör anspråk på att vara legendarer finns det gott om. Musikbranschen är bokstavligt talat sprängfylld av självutnämnda demonproducenter – med betydligt blygsammare meriter att backa upp epitetet med. En som garanterat förtjänar utnämningen är Rick Rubin. Även om han kanske inte är lika känd för en bredare publik som andra producenter så vet alla i branschen hur duktig han är. Under 35 år har han arbetat med några av de allra största artisterna och sett till att skaffa sig ett ansenligt rykte. Dessutom har han jobbat inom alltifrån hiphop-genren till metal och country vilket ytterligare visar vilken bredd han har i sin kompetens.

Redan innan Rick Rubin hade hunnit fylla 20 år hade han tagit de första stegen mot att bli en aktad producent. Då startade han nämligen skivbolaget Def Jam Records som senare skulle bli hans stora verk. Parallellt med sin skivbolagskarriär spelade Rick Rubin i ett punkband som turnerade runt med sin musik på USA:s östkust. Artistkarriären skulle dock spela en biroll i Rick Rubins liv när han upptäckte att han var betydligt bättre på att producera andra. I början av 1980-talet var hip-hop på stadig frammarsch och Rubin märkte att det fanns många duktiga artister. Han började lära sig allt mer om hur produktionen av hip-hop gick till och ledde till att han fick tillfälle att producera några av de allra största.

Under åren som gått sedan den tiden har Rick Rubin nämligen hunnit med att jobba med alltifrån Beastie Boys och Jay Z till Eminem och Kanye West när det gäller hip-hop. Inom andra genrer har Rick Rubin satt sin prägel på AC/DC, Aerosmith och legenden Johnny Cash under dennes senare karriär. Som om inte det vore nog har Rubin också tagit steget in i den moderna musikvärlden genom att jobba med Justin Bieber och Ed Sheeran. Samtliga har poängterat Rick Rubins extrema noggrannhet som gör att varje låt mixas till perfektion. Om du också är något av en perfektionist vill du säkert ha ett extra snyggt badrum precis som du gillar perfektion inom musiken. Då är det viktigt att hitta rätt badrumsinredning som håller hög kvalitet i många år.