Andreas Carlsson

Ett namn många känner igen nuförtiden är Andreas Carlsson, och då i huvudsak från hans tid som del av Idol-juryn på TV4. Men för de som är mer insatta i musikbranschen är han känd för så mycket mer än så; med låtar från Britney Spears, Backstreet Boys, Westlife och Katy Perry på CVt så är det svårt att missa honom. Andreas Carlsson är nämligen en veteran när det gäller låtskrivande, och med sin hitta din inre drivkraft har han genom åren klättrat riktigt högt på karriärsstegen när det gäller musik och underhållning.

Andreas CarlssonFrån Tingsryd till Hollywood

Andreas föddes 1976 i Danderyd, men växte upp i Tingsryd, där han utvecklade ett stort musikintresse genom åren. År 1996 upptäckte legenden Denniz Pop has låtskrivartalang, och Andreas värvades till Denniz Pops studio, Cheiron. När Denniz Pop senare gick bort, så tog Andreas, Kristian Lundin och Jake Schultze på sig att byta namn på studion till The Location. Sedan dess har Andreas Carlsson skrivit låtar åt stora namn som Celine Dion, Britney Spears, Bon Jovi och N’sync, och han har samarbetat med låtskrivare som Desmond Child och Max Martin. Han har nominerats till Grammy Awards fem gånger och även nominerats till Emmy Awards två gånger. Man kan fråga sig hur Andreas Carlsson blivit så oerhört framgångsrik, och hur man själv kan ta efter hans metoder. Till att börja med kanske man ska ta det lite lugnt, kanske skaffa en stressboll till kollegorna och sig själv – han verkar trots allt som en ganska chill och avslappnad person.

En riktig framgångssaga

Andreas Carlsson vet en och annan sak om succé, både att det kan gå bra och att det kan gå helt åt rakt motsatt håll. Utöver sin låtskrivarkarriär och arbete som producent, så har han gett sig på en sångkarriär också, men det gick inte särskilt bra. Detta är dock inget negativt; för att komma långt måste man försöka och misslyckas, och tack vare alla sina erfarenheter, talanger och driv har Andreas kommit långt från lilla Tingsryd i Småland. Vare sig det är inspiration och råd genom böcker, TV-program eller Motivationspodden en hjälp
så har han en hel del goda råd att ge. Och med tanke på att han inte bara är stor i musikvärlden, utan även har hittat nya stjärnor i program som Idol, Made In Sweden och X-Factor, så kanske det är något man ska ta till sig. Även musikaler har han gett sig på, men föreställningen, Dandy. Andreas Carlsson verkar alltså inte vara på väg att sakta ner någon gång snart.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

wildfire